TĚSTOVINY S MLETÝM MASEM V RAJČATOVÉ OMÁČCE
Do těstovin přidejte bazalku a dopřejte si trochu i navrch při servírování. Bazalka snižuje nadýmání a podporuje laktaci.
Doba přípravy: 30 minut
4 porce
Ingredience:
1 balení mletého masa
1 velká mrkev
1 plechovka loupaných, krájených rajčat
1 malý rajský protlak
1 lžička sušeného oregana
100 ml zeleninového vývaru (případně alespoň voda z těstovin)
hrst čerstvé bazalky
1 balení těstovin (500 g)
olivový olej
sůl
Postup: Mrkev očistěte, nakrájejte nadrobno a orestujte na olivovém oleji. Přidejte osolené mleté maso. Orestujte, dokud maso nezhnědne. Přidejte rajský protlak a chvíli restujte, stačí minuta. Přilijte trochu vývaru (vody z těstovin), přidejte konzervu rajčat a lžičku oregana. Vše 5 minut povařte.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Slijte a přimíchejte k hotové omáčce. Přihoďte hrst natrhaných lístků bazalky a vše zamíchejte.
Něco navíc: Při podávání můžete přidat další bazalku nebo posypat sýrem.