TĚSTOVINY S MLETÝM MASEM V RAJČATOVÉ OMÁČCE

27.05.2017

Do těstovin přidejte bazalku a dopřejte si trochu i navrch při servírování. Bazalka snižuje nadýmání a podporuje laktaci.  

Doba přípravy: 30 minut 

4 porce

Ingredience:

1 balení mletého masa

1 velká mrkev

1 plechovka loupaných, krájených rajčat

1 malý rajský protlak

1 lžička sušeného oregana

100 ml zeleninového vývaru (případně alespoň voda z těstovin)

hrst čerstvé bazalky

1 balení těstovin (500 g)

olivový olej

sůl

Postup: Mrkev očistěte, nakrájejte nadrobno a orestujte na olivovém oleji. Přidejte osolené mleté maso. Orestujte, dokud maso nezhnědne. Přidejte rajský protlak a chvíli restujte, stačí minuta. Přilijte trochu vývaru (vody z těstovin), přidejte konzervu rajčat a lžičku oregana. Vše 5 minut povařte.

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Slijte a přimíchejte k hotové omáčce. Přihoďte hrst natrhaných lístků bazalky a vše zamíchejte.

Něco navíc: Při podávání můžete přidat další bazalku nebo posypat sýrem.

©  Blog o mateřství. Píše pro vás máma na baterky, Lucka.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky